Kunnen coleman bovengrondse zwembaden het hele jaar door blijven?

Het is veilig en wordt in de meeste gevallen aanbevolen om uw Coleman-zwembad in de winter achter te laten. Het enige nadeel is dat u ijveriger moet zijn met het aftappen van water dat zich op de voering kan ophopen als het sneeuwt of regent. U kunt dit doen door het water op te vangen met een tuinslang en vervolgens met een bezem overtollig water van de zijkant van het zwembad te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat er geen kans is op algengroei, omdat het water niet volledig zou kunnen verdampen als het na verloop van tijd was blijven zitten.

Als je een standaard bovengronds zwembad hebt voor de winter, kun je het laten staan, maar die apparatuur moet gaan. Voordat we erop ingaan, moet u ervoor zorgen dat u al goed thuis bent in het sluiten van uw bovengrondse zwembad voor het seizoen, zodat u de vereiste sluitstappen al hebt gecontroleerd voordat u uw sanitair, pomp, filter en meer neerhaalt. Dit betekent dat u uw zwembad schoonmaakt met een gepatenteerde BLACK+DECKER 360-graden borstelharen zwembadborstel, het stofzuigen met de Blue Torrent Stinger Automatic Cleaner, uw waterchemie in evenwicht brengt, winteriserende chemicaliën toevoegt, uw zwembad choqueert en uw zwembad afvoert tot net onder de skimmer. Het lijkt veel, ik weet het, maar je bent er bijna.

Behalve het installeren van een winterhoes, is dit de laatste stap. U kunt uw Coleman-zwembad achterlaten, maar er moeten bepaalde maatregelen worden genomen om te garanderen dat het in topconditie blijft die op u wacht zodra de zomer rondrolt. Gipsverlies is misschien geen probleem voor bovengrondse zwembaden met vinylvoeringen, maar het vermijden van metaalschade is dat zeker wel. Verzamel al je accessoires, geef ze vervolgens een goede reiniging met een multifunctionele zwembadoppervlaktereiniger en laat ze drogen.

In koude klimaten beschermt het plaatsen van een zwembadluchtkussen, ook wel ijscompensator genoemd, omdat het de druk van de sneeuw en het ijs bovenop de hoes onder de hoes compenseert, de zijkanten van de hoes en de wanden van uw zwembad tegen beschadiging. Voor patroonfilters haalt u de cartridge er gewoon uit, dompel hem onder in water met zwembadfilterreiniger, spoel hem uit, laat hem drogen en bewaar hem erin. U hebt alleen echt een reset nodig wanneer uw totale opgeloste vaste stoffen (TDS) pieken tot een alarmerende hoogte en de chemicaliën die u aan uw zwembad toevoegt min of meer nul maken. De meeste mensen willen hun Coleman-pool het hele jaar door verlaten, maar er is enige discussie over de vraag of dit iets is dat je zou moeten doen of niet.

Als je een van deze bovengrondse zwembadtypen hebt, moeten de uitrusting, accessoires en de zwembadwanden en voering zelf verdwijnen. Omgekeerd, als uw water te zacht is, zal het proberen het calcium dat het nodig heeft uit het zwembad te halen, wat betegelde zwembaden tijdens het proces kan beschadigen door te smullen van het gips en de voeg. Hoewel ze elke andere tijd van het jaar enorm handig zijn, zijn opblaasbare en Intex-zwembaden niet opgewassen tegen de barre omstandigheden van de winter. Aangezien u de waterbalans tijdens het laagseizoen niet aanpast, is het beter om aan de hoge kant van deze bereiken te staan wanneer u uw zwembad sluit, omdat ze na verloop van tijd van nature afnemen.

Het goede nieuws is dat ik je niet ga vertellen om je zwembad volledig neer te halen, ongeacht de omstandigheden. Dit wordt geleverd in een fles of een handige bal of „pil die je doorprikt en aan het water toevoegt, waar ze de hele winter hun laadvermogen loslaten om je te helpen de lente te begroeten met een helder zwembad. Ik zal u en uw zwembad veilig en gezond houden voor de winter door uit te leggen waarom en wanneer u uw zwembaduitrusting moet opbergen, waarom en wanneer u uw zwembad en voering moet opbergen, en tot slot, hoe u uw standaard bovengrondse, opblaasbare of Intex-zwembad voor het seizoen opbergt en het precies goed kunt krijgen. Deze zwembadtypen zijn extreem gevoelig voor bevriezing en zullen waarschijnlijk permanente schade oplopen als ze worden weggelaten bij superkoude temperaturen.