Hoe lang kun je water in opblaasbaar zwembad houden?

Voor de meeste opblaasbare zwembaden of plastic kinderzwembaden volgens de hierboven genoemde richtlijnen, moet het water minimaal om de twee weken worden ververst. Als je geen chloor toevoegt om bacteriën te doden, laat je het zwembad om de dag weglopen. Zelfs als alle juiste voorzorgsmaatregelen zijn genomen voorafgaand aan de zwemsessie van uw kind, is het nog steeds nodig om het water in uw kinderbad na elk gebruik uit te schakelen. Nadat je zwembad leeg is, Dr.

Orr zegt om het volledig schoon te maken, te laten drogen en dan minstens vier uur in de zon te zetten voordat je het opnieuw gebruikt. U kunt zelfs weken achter elkaar hetzelfde water laten staan. Dit komt omdat een succesvol behandelplan die vervelende ziektekiemen kan bestrijden, alsof je een zwembad in de grond had. Hoe lang kun je water achterlaten in het opblaasbare zwembad? Voor kleine opblaasbare zwembaden, ververs dagelijks het water.

Grotere opblaasbare zwembaden met onbehandeld water moeten direct na elk gebruik worden afgetapt. Ondertussen kunnen grote opblaasbare zwembaden met behandeld water nog enkele weken worden gebruikt. Elke 10 tot 14 dagen is goed. Maar andere uitzonderingen zullen je dwingen om het water vaak te verversen.

Bijvoorbeeld, voor zwembaden die u niet reinigt met bleekmiddel om ziektekiemen en bacteriën te doden, voert u het zwembad dagelijks af. De veiligste tijd om het zwembad te gebruiken na ontsmetting met chloor is wanneer de niveaus vijf ppm zijn. Het bereikt daar ongeveer 24 uur na het proces. Als uw opblaasbare zwembad groot genoeg is, heeft het waarschijnlijk een pomp meegeleverd wanneer u koopt, of heeft het drie openingen in de voering om er een pomp aan toe te voegen.

Bekijk mijn 12 beste opblaasbare zwembaden per categorie om een lijst met verschillende soorten zwembaden te zien. Merk op dat degene die bij een pomp worden geleverd groter zijn, dat zijn de zwembaden die hoogstwaarschijnlijk gechloreerd moeten worden. Voordat je begint te denken dat je misschien beter je kinderen met de slang kunt besproeien en het een dag kunt noemen, is het eigenlijk niet zo moeilijk om een opblaasbaar of plastic zwembad veilig te houden, op voorwaarde dat je een paar basistips volgt. Chloor houdt uw zwembad ontsmet, maar door uw water in balans te houden, kan het chloor zijn werk efficiënter doen.

Omdat er geen ontsmettingsmiddelen aan het water worden toegevoegd, kunnen ziektekiemen zich gemakkelijker verspreiden in kleine opblaasbare of plastic kinderzwembaden en glijbanen. Een goed overdekt opblaasbaar zwembad bespaart u de stress van het dagelijks verwijderen van dode bladeren van de planten in uw achtertuin met behulp van een skimmer voordat u uw zwembad gebruikt. Veel opblaasbare zwembaden worden geleverd met afdekkingen, zodat u deze in uw voordeel kunt gebruiken om puin en dieren uit het zwembad te houden. Het is ook belangrijk om onmiddellijk alle kinderen en water uit het zwembad te verwijderen als er een ongeval is (met name van de poepvariëteit).

Nogmaals, er is een groot risico dat vuil het zwembadwater vervuilt, omdat het daar gewoon in de achtertuin zit. Opblaasbare of plastic kinderzwembaden en opblaasbare glijbanen, met een klein zwembad onderaan, kunnen uw zomer plezier brengen. Misschien wilt u uw opblaasbare zwembad niet dag na dag aftappen, schoonmaken en bijvullen. Als uw water goed wordt behandeld met waterbehandeling, kan het wekenlang worden bewaard, maar er zijn enkele maatregelen die u zult nemen om ervoor te zorgen dat het water schoon blijft.

Voor kleinere zwembaden die gemakkelijk te legen en bij te vullen zijn (minder dan 5 voet breed) bekijk mijn artikel How To Clean An Inflatable Pool voor een stapsgewijze handleiding. Laat uw kinderen weten dat ze geen zwembadwater in hun mond moeten krijgen of iets ervan moeten doorslikken. En ook, het gebruik van afdekkingen verhoogt de tijdsduur niet, water moet in een kinderbad mogen zitten. Als u echter niet de voorkeur geeft aan deze methode, zijn andere manieren om het zwembadwater in uw opblaasbare schoon te houden door het zwembad regelmatig bij te vullen of door een zoutwatersysteem te gebruiken dat zowel duurder is dan chloor.

De meest gebruikelijke benaderingen zijn om een op zout water gebaseerd systeem te gebruiken, ozonzuiveringsmethoden te gebruiken, een ultraviolet zwembadontsmettingslicht te gebruiken of het zwembadwater regelmatig te legen en bij te vullen. Bovendien, als je ouders hebt horen praten over het gebruik van chloortabletten of bleekoplossingen als een manier om zwembadwater voor kinderen schoon te houden, zegt de CDC dat dit geen praktische manier is om ziektekiemen in kleine zwembaden te doden, omdat de chloordosis niet gemakkelijk kan worden bepaald of veilig kan worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid chloor blijft continu in het water. .