Hoe houd je het water schoon in een opblaasbaar zwembad?

Hoe opblaasbaar zwembad te houden Water Clean1 Bedek het zwembad wanneer het niet in gebruik is, 2 Schuim vuil en laat van het oppervlak, 3 Stofzuig de bodem van het zwembad, 4 Laat een olie-absorberende spons in het water, 5 Gebruik chloorlipjes en een dispenser in grotere zwembaden, 6 Zet een voetwasstation in de buurt van het zwembad. Chloor is ook geen garantie dat uw water 100% veilig is voor gebruik. Dat komt omdat er hardnekkige bacteriën zijn die zullen overleven in chloorwater. Zelfs als u de juiste hoeveelheid behandeling gebruikt zonder back-up, bent u onveilig.

Introduceer dus het geschikte algicide om te helpen bij het bestrijden van dergelijke ziektekiemen. Voeg voor kleine zwembaden chloor toe om het water te ontsmetten als je geen tijd hebt. De aanbevolen hoeveelheid is een kwart theelepel voor 10 liter water. Evenzo hebben middelgrote opblaasbare zwembaden ongeveer twee en een halve theelepel nodig voor 100 gallons.

Je kunt dit ook na enkele weken doen om het zwembad te choqueren. De standaardmeting is een kwart theelepel voor 10 gallons. Volg bovendien de richtlijnen van de fabrikant in de handleiding. Elke 10 tot 14 dagen is goed.

Maar andere uitzonderingen zullen je dwingen om het water vaak te verversen. Bijvoorbeeld, voor zwembaden die u niet reinigt met bleekmiddel om ziektekiemen en bacteriën te doden, voert u het zwembad dagelijks af. De veiligste tijd om het zwembad te gebruiken na ontsmetting met chloor is wanneer de niveaus vijf ppm zijn. Het bereikt daar ongeveer 24 uur na het proces.

Een van de gemakkelijkste manieren om een schoon en gezond zwembad te garanderen, is door elke dag voldoende circulatie en filtratie te garanderen. Dit kan alleen worden bereikt met behulp van een zwembadfilter. Filters helpen bij het verwijderen van fijn vuil dat niet kan worden verwijderd door skimmernetten of dat kan worden gemist door zwembadstofzuigers. Als uw water vastzit met verontreinigingen, kan uw ontsmettingsmiddel niet efficiënt werken.

Opblaasbare zwembaden worden meestal niet verkocht met filters, maar dat betekent niet dat je er geen kunt gebruiken. Kleine Intex-patroonfilters bevatten slangen van 6 ′ die over de rand van het zwembad kunnen worden gedrapeerd en onder water kunnen worden gehouden met enkelgewichten of een kleine zandzak. Gebruik het zwembad niet tijdens het gebruik van de filterpomp om te voorkomen dat de zuignap op de inlaatslang wordt bekneld. Als je de voorkeur geeft aan het echte werk, zal deze HydroTools zwembadskimmer het goed doen.

Het heeft een aluminium handvat dat tot 12 voet telescopen is, wat overdreven lijkt voor een kinderzwembad, maar de kinderen zullen daar waarschijnlijk van genieten. Deze baby pakt kleinere spullen op, zoals het zand en gruis dat je van de zwembadvloer afschrikt. Grondig verward zocht ik naar „kinderzwembaden” op Amazon en doorzocht de eerste drie pagina's met resultaten. Het kleinste „kinderbad” was 32 inch in diameter en acht centimeter diep, met een capaciteit van 45 gallons.

Het grootste rechthoekige „kinderzwembad” dat ik vond was iets meer dan 10 voet lang, zes voet breed en 20 inch diep, voor een totale capaciteit van 350 gallons. De overgrote meerderheid bevond zich tussen die twee uitersten. Een capaciteit van 200 tot 4.000 gallons Zijkanten niet langer dan 15 voet breed of in diameter Een gestabiliseerde vorm van chloor die 55% tot 62% actieve sterkte is. De chemische naam die u hier zoekt, is ofwel natriumdichloorisocyanuraat of natriumdichloor-s-triazine-trione.

Deze Aqua Chem Sanitizer Chlorinating Granules zijn 55% chloor en geformuleerd voor kleine zwembaden met een capaciteit tussen 200 en 1.000 gallons. Een doos borax, die je kunt vinden in het gangpad van het wasmiddel van de supermarkt. Het enige merk dat ik ooit heb gezien is 20 Mule Team. Borax is niet giftig in normale, dagelijkse hoeveelheden.

Voor het hoogst mogelijke veiligheidsniveau, leeg het zwembad eenmaal per week en volg dan hetzelfde chemische protocol, te beginnen met het bleekmiddel en borax, volgend met het algicide, en gebruik het chloor wanneer het niveau onder 2,0 daalt. Ik weet zeker dat ik waarschijnlijk die envelop ga duwen, vooral als het water ziet er nog steeds schoon uit, maar het is een goede vuistregel om te volgen. Nee, opblaasbare zwembaden hebben geen chemicaliën nodig om schoon en veilig te blijven om in te zwemmen. Veel grotere opblaasbare zwembaden zullen echter chloor gebruiken om schadelijke bacteriën te doden.

Andere chemicaliën in grotere pools zoals pH-verhogers, reductiemiddelen, alkaliteitsverhoging en cyanuurzuur worden allemaal naast chloor gebruikt. Om een opblaasbaar zwembad schoon te maken, moet u het water aftappen, de voering schrobben met een reinigingsoplossing en om de paar dagen bijvullen. Meestal hoeven grotere opblaasbare zwembaden niet te worden afgetapt. In plaats daarvan reinigt u het water en brengt u de pH regelmatig in evenwicht met chemicaliën zoals chloor en pH-balancers.

Gelukkig kunt u voorkomen dat u agressieve reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel gebruikt om uw opblaasbare zwembad schoon te maken. Het gebruik van huishoudelijke ingrediënten en nietjes in de voorraadkast zoals zout, azijn en zuiveringszout zijn geweldige manieren om de opblaasbare zelf te ontsmetten om het water schoon te houden en klaar om in te spatten. Kleinere opblaasbare zwembaden hebben af en toe maar een beetje chloor nodig (controleer de stap, u hoeft zich geen zorgen te maken over de pH-waarden op kleine opblaasbare zwembaden, tenzij u dat echt wilt. Sommige worden specifiek gebruikt om algengroei te beheersen of te voorkomen, terwijl andere troebel zwembadwater zuiveren, enzovoort.

Deze zwembaden zijn klein genoeg om vrij gemakkelijk bij te vullen met zoet water, dus eigenaren van kleine opblaasbare zwembaden hebben meestal niet te maken met chloor- of pH-testkits. Dus, wat is een „klein opblaasbaar of plastic zwembad, en wat wordt beschouwd als een „groter opblaasbaar of plastic zwembad? Moet je dit filterbedrijf apart kopen, of is een „groter opblaasbaar zwembad” met een filter al ingebouwd, en daarom oké om te desinfecteren met chemicaliën?. Vuil, filters, afdekkingen en netten zullen het allemaal geweldig doen, maar voor wat je niet in het water kunt zien, heb je een andere benadering van schoonmaken nodig. Dus als de pH van uw zwembadwater lager is dan 7,2, moet u het verhogen met natriumdisulfaat om de alkaliteitseigenschappen te herstellen.

Het hangt af van uw unieke omstandigheden, waaronder uw klimaat, hoe vuil het zwembad wordt en met wat en hoeveel water het zwembad bevat. Het gebruik van chemische waterbehandelingen voor uw zwembadwater is geen must; sommige mensen kiezen ervoor om niet voor chemicaliën te gaan. Je hebt een kleine testkit of teststrips nodig, zodat je de pH-waarde in het zwembadwater van je kinderen kunt testen en handhaven, dat van nature kan stijgen alleen door regelmatig zwembadgebruik. Voor „grotere plastic of opblaasbare zwembaden”, zegt de CDC, heb je filtratie plus desinfectie nodig.

Je hebt een kleine testkit of teststrips nodig zodat je de pH-waarde in het water van je kinderzwembad kunt testen en handhaven, dat van nature kan stijgen alleen door regelmatig zwembadgebruik', zegt Davy Merino, auteur bij InTheSwim Pool blog (opent in nieuw tabblad). En maak regelmatig uw dek of patio's schoon, want vuil kan zich ophopen en uit deze gebieden kan blazen, in het zwembad als het luchtig is. Skimmernetten zijn er in vele soorten en maten waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van de diepte en grootte van uw opblaasbaar zwembad. Naast het gebruik van zout om onkruid en slakken te doden, kan het gebruik van natriumchloride ook bacteriën en virussen in zwembadwater wegnemen.

De meest gebruikelijke benaderingen zijn om een op zout water gebaseerd systeem te gebruiken, ozonzuiveringsmethoden te gebruiken, een ultraviolet zwembadontsmettingslicht te gebruiken of het zwembadwater regelmatig te legen en bij te vullen. .