Hoe lang gaan semi-bovengrondse zwembaden mee?

Met goed onderhoud kan uw semi-ingegraven zwembad tot 20 jaar meegaan (ter vergelijking: een typisch bovengronds zwembad gaat doorgaans 7 tot 15 jaar mee). Laten we de drie soorten ingegraven zwembaden (vinylvoering, glasvezel en beton) eens nader bekijken, waarin de voor- en nadelen van elk materiaal worden beschreven. Het materiaaltype van uw semi-ingegraven zwembad heeft een aanzienlijke invloed op de totale kosten, maar veel factoren zullen uw totale factuur verhogen of verlagen. Misschien wilt u zelfs rekening houden met de langetermijnkosten van het bezitten van een zwembad, inclusief verhoogde verzekering voor huiseigenaren en maandelijkse onderhoudskosten voor het zwembad.

Als u op kosten wilt besparen, is de grootte van het zwembad belangrijk. U kunt een klein bovengronds zwembadpakket kopen of kiezen voor een klein zwembad in de grond, zoals een dompelbad, cocktailbad of een spool (spa en klein zwembad gecombineerd). Afhankelijk van waar u woont, moet u mogelijk een dure vergunning krijgen om een semi-ingegraven zwembad in uw tuin te bouwen. Vergeet bij het berekenen van uw totale poolkosten niet rekening te houden met het vergunningsbedrag.

Het installeren van een semi-ingegraven zwembad wordt niet als een doe-het-zelfproject beschouwd, omdat het vervelend, detailgericht, rugpijn is. De meeste middenwegmodellen gaan overal tussen de 10 en 20 jaar mee, met high-end modellen die gemakkelijk 30 tot 40 jaar meegaan. Een semi-ingegraven zwembad kan ongeveer hetzelfde kosten als een ingegraven zwembad plus extra arbeid en materialen voor het vormen van de muren eromheen. De belangrijkste factor zijn de bouwmaterialen en hoe u ervoor kiest om de omringende muren van het zwembad te upgraden.

Omdat semi-inground zwembaden veelzijdig en eenvoudig te installeren zijn, hebt u geen grote flat nodig. Ze kunnen zich aanpassen aan rotsachtig en hellend terrein. Dit zorgt ervoor dat uw zwembad uniek is en eruitziet als een natuurlijk onderdeel van de omgeving. Half-ingegraven zwembaden gaan doorgaans 10 tot 20 jaar mee met voldoende onderhoud.

Levensduur varieert op basis van materiaal en fabrikant. Het gemiddelde bovengrondse zwembad gaat zeven tot 15 jaar mee, terwijl een betonnen zwembad in de grond 50 jaar of langer meegaat. Een semi-ingegraven zwembad hoeft niet zo diep in het terrein te gaan als traditionele ingegraven zwembaden. Baanbrekende grond is voor elk pand anders, en sommige zijn veel gemakkelijker om in te graven dan andere.

Als je veel weerstand ondervindt bij het graven in je achtertuin, kan een semi-ingegraven zwembad je ticket zijn voor een sneller en betaalbaarder zwemgat. Of u nu een zwembad met glasvezel, beton of vinylvoering installeert, de installatie en kosten zullen verschillen afhankelijk van het zwembadtype en de materialen die u gebruikt om eromheen te bouwen. Laten we eens kijken naar de redenen waarom veel huiseigenaren ervoor kiezen om te investeren in een semi-ingegraven zwembad. Als je's nachts zwemt, kunnen zwembadverlichting je helpen de zwembadladder te vinden of kijk hoe je de zwembadtrap afstapt.

De verzekering van uw huiseigenaren kan stijgen na het bouwen van uw semi-ingegraven zwembad, nu iemand meer kans heeft om gewond te raken op uw terrein. Veel mensen kiezen ervoor om een half ingegraven zwembad te installeren omdat ze de bovengrondse delen van de zwembadwanden voor verschillende dingen kunnen gebruiken. Het maakt niet uit met wat voor soort landschap je begint, het beste van een semi-ingegraven zwembad is de mogelijkheid om een ontwerp met meerdere niveaus te maken. Half-ingegraven zwembaden kunnen ook decoratiever zijn dan ingegraven zwembaden, omdat u een uitstekende kant van het zwembad heeft die in uw tuin kan worden ingebouwd.

Wat de zwembadkit zelf betreft, is een semi-ingegraven zwembad gebouwd om volledig in de grond te worden begraven, daarom moet de muur sterk genoeg zijn om bestand te zijn tegen de grondkrachten die ertegen duwen. De installatie duurt ongeveer 3-5 dagen in plaats van meerdere weken, wat het geval is voor het installeren van ingegraven zwembaden. Neem contact op met elke fabrikant om de mogelijkheden van het apparaat te bekijken voordat u een deel ervan ondergronds probeert te plaatsen, en praat met een semi-ingegraven zwembaddealer om de kosten voor elk merk te vinden. De diepte hangt af van de vorm en grootte van het zwembad dat u kiest om te bouwen, dus praat met uw zwembadinstallatieprofessional over uw doelen en wat er mogelijk is binnen uw budget.

Dus om het semi-ingegraven zwembad van je dromen te krijgen, kun je een bovengronds zwembad begraven of een zwembad in de grond verhogen. Ongeacht welk materiaal u kiest voor uw nieuwe zwembad, u wilt ervoor zorgen dat u een ongelooflijk sterk materiaal kiest dat bestand is tegen de druk van honderden liters water. Om een nauwkeurigere schatting te krijgen van uw gedeeltelijke zwembadkosten in de grond, moet u rekening houden met de kosten van de volgende factoren die specifiek zijn voor uw project:. .