Hoe behandel je water in een opblaasbaar zwembad?

Voor kleine opblaasbare zwembaden die je niet zo vaak wilt legen en bijvullen, kun je een kleine hoeveelheid bleekmiddel aan het water toevoegen om het te ontsmetten. Laat het zwembad minstens één keer per week schokken. Mogelijk moet u het vaker doen als het chloorgehalte tot bijna nul daalt, of als het water besmet was met dieren of een groot aantal zwemmers. Verhoog het chloorgehalte hoog met 0,2 oz zwembadschok per 100 liter water.

Je kunt ook ongeparfumeerd bleekmiddel gebruiken, met 2,0 oz per 100 liter water. Zorg ervoor dat u gedeeltelijk gebruikte zakken zwembadschokken afsluit, ze stevig vastknipt en opbergt in een plastic container van het type Tupperware. Nogmaals, zoals bij elke zwembadchemische stof, lees en volg altijd de aanwijzingen van het productetiket voor hantering, dosering en opslag. Wanneer chloor wordt toegevoegd aan opblaasbaar zwembadwater met ideale pH-waarden, doodt het de meeste ziektekiemen, waaronder E.

Coli, in minder dan een uur. Dat komt omdat het onveilig is om kiemdodende ontsmettingsmiddelen, zoals chloor of broom, toe te voegen aan het water in kinderzwembaden en glijbanen. Voor „grotere plastic of opblaasbare zwembaden”, zegt de CDC, heb je filtratie plus desinfectie nodig. Je hebt een kleine testkit of teststrips nodig, zodat je de pH-waarde in het water van je kinderzwembad kunt testen en handhaven, dat van nature kan stijgen alleen door regelmatig zwembadgebruik.

Wanneer u het zwembad vult, schokt u het water tot een zeer hoog niveau en voegt u 4-5 oz Cal Hypo chloorzwembadschok toe, per 1000 liter zwembadwater, om het chloorniveau op bijna 30 ppm te brengen. Kinderen nauwlettend in de gaten houden wanneer ze in het water zijn en weten hoe ze het zwembad of de waterglijbaan goed moeten reinigen nadat ze het hebben gebruikt, kan iedereen een veilige en gezonde ervaring garanderen. Er is geen enkele manier die het beste is voor iedereen als het gaat om hoe je het water van het kinderzwembad schoon en veilig kunt houden om in te zwemmen. De hoeveelheid water in uw zwembad bepaalt de hoeveelheid zwembadchemicaliën die u voor behandeling toevoegt.

Er zijn ook enkele producten die in de handel verkrijgbaar zijn die speciaal zijn ontworpen voor opblaasbare zwembaden, zodat ze de vinylvoering niet beschadigen, maar toch de juiste hoeveelheid behandelingschemicaliën geven. Voor de meeste opblaasbare zwembaden of plastic kinderzwembaden volgens de hierboven genoemde richtlijnen, moet het water minimaal om de twee weken worden ververst. Ziektekiemen die diarree of braken veroorzaken, kunnen zich verspreiden in opblaasbare of plastic kinderzwembaden en waterglijbanen. Toen ik eerder vandaag de hoes uitdeed, voelde het water en rond de zijkanten van het zwembad een slijmerig gevoel, en een beetje een muffe geur, en een dunne laag zichtbaar donker slijmerig spul op de zwembadvloer.

Het is belangrijk om vuil, puin en andere organische verontreinigingen uit uw kinderbad te houden om gezond water te behouden. Dit helpt het verontreinigingsniveau op een beheersbaar niveau te houden, en het voorkomt ook het risico dat scherpe teennagels doorboren en uw opblaasbaar zwembad verpesten. Een opblaasbaar zwembad gevuld met bruisend, helder water is een van de meest uitnodigende dingen die je kunt tegenkomen op een warme, zonnige dag. Sommige modellen Intex of opblaasbare zwembaden hebben afdekkingen beschikbaar die mooi en knus over de bovenkant van het zwembad passen.