Kun je zonder pomp chloor in een opblaasbaar zwembad doen?

Nee, opblaasbare zwembaden hebben geen chemicaliën nodig om schoon en veilig te blijven om in te zwemmen. Veel grotere opblaasbare zwembaden zullen echter chloor gebruiken om schadelijke bacteriën te doden. Andere chemicaliën in grotere pools zoals pH-verhogers, reductiemiddelen, alkaliteitsverhoging en cyanuurzuur worden allemaal naast chloor gebruikt. Grotere zwembaden met zachte zijkanten met frames kunnen werken als een normaal bovengronds zwembad, omdat ze meestal worden geleverd met een filter en pomp van de juiste grootte.

Voor de meeste opblaasbare zwembaden of plastic kinderzwembaden volgens de hierboven genoemde richtlijnen, moet het water minimaal om de twee weken worden ververst. Als je geen chloor toevoegt om bacteriën te doden, laat je het zwembad om de dag weglopen. Stilstaand water zonder chloor kan in slechts 24-48 uur ongezond water worden. Voor een pint-size zwembad is dit duidelijk.

Je kunt je zwembad niet opvouwen om het op te bergen als het vuil is. Zorg er dus voor dat u het leegt en reinigt. Aquabezems zijn kleine maar leuke gadgets die je kunt gebruiken om vuil en zand van de bodem van een zwembad op te zuigen. Maar je moet enthousiast zijn over de bezem die je kiest.

Dat komt omdat sommige gebruikers problemen hebben gehad met het roesten van de batterijen vanwege blootstelling aan water. Lees eerst de handleiding en de instructies van de fabrikant. Bovendien, beheers ze om te weten hoe goed u procedures kunt uitvoeren zoals aftappen. Hiermee leert u meer over de goedgekeurde chemicaliën, reinigingsmiddelen en reinigingsmiddelen.

Bovendien raden wij u aan om de aanbevolen afmetingen van uw zwembad te gebruiken. Ze bestaan in verschillende soorten en maten, dus de hoeveelheden variëren. Als uw zwembad nieuw is en dit de eerste keer is dat u het met chloor reinigt, zorg er dan voor dat u het eerst schokt. De meeste zwembadfabrikanten raden aan om het zwembad na twee weken zo vaak te choqueren.

Reinig al het vuil en vuil in het zwembad. Zorg er bovendien voor dat uw filterpomp functioneel is om hiermee om te gaan. Bedek je zwembad met een zeil om te voorkomen dat muggen broeden. Bovendien zorgt het ervoor dat het chloor langer meegaat en zijn werk goed doet.

De standaardmeting is een kwart theelepel voor 10 gallons. Volg bovendien de richtlijnen van de fabrikant in de handleiding. Elke 10 tot 14 dagen is goed. Maar andere uitzonderingen zullen je dwingen om het water vaak te verversen.

Bijvoorbeeld, voor zwembaden die u niet reinigt met bleekmiddel om ziektekiemen en bacteriën te doden, voert u het zwembad dagelijks af. De veiligste tijd om het zwembad te gebruiken na ontsmetting met chloor is wanneer de niveaus vijf ppm zijn. Het bereikt daar ongeveer 24 uur na het proces. Toen ik dit stuk ging schrijven, was ik zalig onwetend over de gruwelijke gevaren die op de loer liggen in het kinderbad.

Dus, wat is een „klein opblaasbaar of plastic zwembad, en wat wordt beschouwd als een „groter opblaasbaar of plastic zwembad? Moet je dit filterbedrijf apart kopen, of is een „groter opblaasbaar zwembad” met een filter al ingebouwd, en daarom oké om te desinfecteren met chemicaliën?. Bij het verversen van het water is het een goed idee om het zwembad af te vegen met zoiets als Lysol-ontsmettingsdoekjes of een doek gedrenkt in water met een beetje bleekmiddel erin. Pool Solutions heeft een chemische calculator voor zwembaden voor kinderbaden die u helpt bij het bepalen van de hoeveelheid water in uw zwembad en hoeveel van elke chemische stof u moet toevoegen. Of gebruik gewoon deze kaart die ik heb gemaakt met de meest voorkomende opblaasbare cirkelvormige zwembadmaten en hoeveel gallons ze bevatten.

De Aqua Broom is een leuke kleine gadget die de bodem van het zwembad stofzuigt om het langer schoner te houden. Dit helpt het verontreinigingsniveau op een beheersbaar niveau te houden, en het voorkomt ook het risico van scherpe teennagels die uw opblaasbare zwembad doorboren en verpesten. Deze Aqua Chem Sanitizer Chlorinating Granules zijn 55% chloor en geformuleerd voor kleine zwembaden met een capaciteit tussen 200 en 1.000 gallons. De meeste opblaasbare zwembaden hebben slechts de helft van één 3 ″ tablet per week nodig, of meerdere 1 ″ tabbladen tegelijk, die onmiddellijk worden vervangen wanneer ze oplossen.

We hebben er ook een ronde hoes van 8 ′ voor gekocht, en het hecht er redelijk goed aan, ook al is het bedoeld om te worden gebruikt op de Intex Easy Set 8"-zwembaden. Deze zwembaden zijn klein genoeg om vrij gemakkelijk bij te vullen met zoet water, dus eigenaren van kleine opblaasbare zwembaden hebben meestal niet te maken met chloor- of pH-testkits. Door vuil, bladeren en ander vuil uit het zwembad te houden, kan het chloor zijn werk beter doen en langer meegaan. .