Kunnen intex-pools het hele jaar door blijven?

In warmere klimaten adviseert Intex om uw zwembad op peil te houden, als u dat wilt. U moet het zwembad echter winterklaar maken als u het de hele winter vol houdt. Als uw gebied het hele jaar door tropische klimaten handhaaft, hoeft u uw zwembad misschien helemaal niet winterklaar te maken, vooral als u uw zwembad regelmatig gebruikt. De lichtgewicht materialen die Intex gebruikt, maken het snel en eenvoudig om een zwembad op te zetten.

Maar dit gemak komt met het nadeel dat het zwembad kwetsbaarder is voor ijsschade. Als u uw Intex-zwembad buiten laat bij koudere temperaturen, kan uw zwembadbekleding volledig scheuren. Dat is een puinhoop die je niet wilt opruimen of repareren. En als de schade al erg genoeg is, kun je deze misschien helemaal niet herstellen.

Je kunt een Intex-zwembad in de winter winterklaar maken met chemicaliën en een afdekking of het in een luchtdichte verpakking bewaren. Als u een Intex-zoutwatersysteem gebruikt, kunt u de pechinstructies zonder wijzigingen gebruiken voor het opslaan van uw zwembad. Daarom raadt de fabrikant van Intex-zwembaden ten zeerste aan om uw zwembad af te tappen en te demonteren als de temperaturen in uw omgeving dalen tot of onder 41° F (5°C). Vertrouw ons, je wilt niet het risico lopen je prachtige (en dure) zwembad te doorboren door dit karwei aan het einde van de zomer over te slaan.

Hopelijk heb je het op een veilige plek bewaard, want het is een van de weinige onderdelen die je niet nodig had bij het opzetten van je zwembad. Naarmate het waterpeil daalt, kunt u beginnen met het reinigen van de zwembadwanden met een milde allesreiniger en een zachte doek. Deze hangt af van wat voor soort zwembadmodel je hebt, en het is een van de redenen waarom het zo belangrijk is om aan de gebruikershandleiding van je gebruikershandleiding te hangen. Je wilt je leidingen niet verstoppen met verdwaald vuil, dus doe jezelf een plezier en maak je water grondig schoon en stofzuig de zijkanten en bodem van je zwembad.

Afhankelijk van uw zwembadmodel moet u ofwel uw inlaat- en uitlaatkleppen sluiten, of de inlaat- en uitlaatfitting aansluiten op de binnenkant van de zwembadwand. Deze is zo eenvoudig als ze komen; veeg de binnenkant van uw zwembad af met een zachte doek en milde reiniger. En nu je je opblaasbare zwembad op de juiste manier hebt gesloten, wordt het een makkie om het volgend voorjaar te openen. U voegt ook extra chemicaliën toe aan uw water om te voorkomen dat bacteriën, algen en schimmels groeien tijdens de wintermaanden terwijl uw zwembad overdekt is en niet in gebruik is.

We raden aan om alle benodigdheden van tevoren te verzamelen, omdat u het bovengrondse zwembad in minder dan een uur met succes kunt overwinteren. Sommige mensen geven er de voorkeur aan hun Intex-zwembaden op te slaan omdat ze het gras willen laten groeien of het water niet willen onderhouden. Omdat ze ongelooflijk betaalbaar zijn, is het echt niet de moeite waard om je Intex-zwembadfilters schoon te maken en opnieuw te gebruiken.