Kun je's nachts een opblaasbaar zwembad buiten laten?

Als je geen chloor toevoegt om bacteriën te doden, laat je het zwembad om de dag leeglopen. Stilstaand water zonder chloor kan in slechts 24-48 uur ongezond water worden. U kunt zelfs weken achter elkaar hetzelfde water laten staan. Dit komt omdat een succesvol behandelplan die vervelende ziektekiemen kan bestrijden, alsof je een zwembad in de grond had.

Ik denk dat zolang je de insecten en het puin opruimt voordat je het voor de nacht bedekt, elke avond voor de hele week, je in orde zou moeten zijn. Elke 10 tot 14 dagen komt goed. Maar andere uitzonderingen zullen je dwingen om het water vaak te verversen. Bijvoorbeeld, voor zwembaden die u niet reinigt met bleekmiddel om ziektekiemen en bacteriën te doden, voert u het zwembad dagelijks af.

Kleine opblaasbare of plastic kinderzwembaden en waterglijbanen hebben niet dezelfde bescherming tegen ziektekiemen als een zwembad, bubbelbad of waterspeeltuin. Dat komt omdat het onveilig is om kiemdodende ontsmettingsmiddelen, zoals chloor of broom, toe te voegen aan het water in kinderzwembaden en glijbanen. Dit zijn belangrijke overwegingen om in gedachten te houden als u besluit om deze zomer een opblaasbaar zwembad voor de kinderen te hebben, en u anderen die niet in uw huishouden wonen, toestaat om langs te komen en het zwembad te gebruiken. Je kunt wekenlang hetzelfde water gebruiken zonder je zorgen te maken over besmetting, omdat een succesvol behandelplan ziektekiemen en bacteriën afweert, net als in zwembaden in de grond.

Als u echter een van degenen bent die geen idee hebben hoe lang de veiligste tijd is om water in een opblaasbaar zwembad achter te laten, laten we de onderstaande antwoorden ontrafelen. Om te voorkomen dat je door de ramp heen gaat, moet je het water in je opblaaszwembad regelmatig verversen en voor en na gebruik schoonmaken. Hoewel opblaasbare zwembaden geen chloor hoeven te gebruiken, is dit een van de meest gebruikelijke manieren om zwembadwater hygiënisch en veilig te houden om in te zwemmen. Veel opblaasbare zwembaden worden geleverd met hoezen, zodat u deze in uw voordeel kunt gebruiken om puin en dieren uit het zwembad te houden.

Voordat je begint te denken dat je misschien beter je kinderen met de slang kunt besproeien en er een dag van kunt noemen, is het eigenlijk niet zo moeilijk om een opblaasbaar of plastic zwembad veilig te houden, op voorwaarde dat je een paar basistips volgt. Zelfs als alle juiste voorzorgsmaatregelen zijn genomen voorafgaand aan de zwemsessie van uw kind, is het nog steeds nodig om het water in uw kinderbad na elk gebruik uit te schakelen. Voor de meeste opblaasbare zwembaden of plastic kinderzwembaden volgens de hierboven genoemde richtlijnen, moet het water minimaal om de twee weken worden ververst. Behalve dat het een goedkopere optie is, wordt chloor ook aanbevolen voor grotere opblaasbare zwembaden om recreatieve waterziekten of RWI's te voorkomen.

Als uw opblaasbare zwembad groot genoeg is, kan het een pomp bevatten of drie openingen in de voering hebben waarin u een pomp kunt toevoegen. Omdat deze zwembaden klein genoeg zijn om dagelijks bij te vullen, is het niet nodig om het water te beschermen tegen verontreiniging door chemicaliën zoals chloor. Afgezien daarvan zullen kleinere opblaasbare zwembaden zoals kinderzwembaden waarschijnlijk besmet raken met bacteriën en ziektekiemen. Opblaasbare kinderzwembaden bevatten geen filters om vuil zoals vuil, bladeren of huidcellen uit te roeien die het ontsmettingsmiddel consumeren dat nodig is om bacteriën en ziektekiemen te doden.