Kun je chloor in een opblaasbaar zwembad doen?

Kleine opblaasbare of plastic kinderzwembaden en waterglijbanen hebben niet dezelfde bescherming tegen ziektekiemen als een zwembad, bubbelbad of waterspeeltuin. Dat komt omdat het onveilig is om kiemdodende ontsmettingsmiddelen, zoals chloor of broom, toe te voegen aan het water in kinderzwembaden en glijbanen. Nee, opblaasbare zwembaden hebben geen chloor nodig om schoon te worden gehouden en veilig te gebruiken. Er zijn alternatieve manieren om zwembadwater schoon te houden zonder chloor nodig te hebben.

Chloor is echter de meest gebruikelijke manier om eigenaren van zwembaden hun water vrij te houden van schadelijke bacteriën. Laat het zwembad minstens één keer per week schokken. Mogelijk moet u het vaker doen als het chloorgehalte tot bijna nul daalt, of als het water besmet was met dieren of een groot aantal zwemmers. Verhoog het chloorgehalte hoog met 0,2 oz zwembadschok per 100 liter water.

Je kunt ook ongeparfumeerd bleekmiddel gebruiken, met 2,0 oz per 100 liter water. Zorg ervoor dat u gedeeltelijk gebruikte zakken zwembadschokken afsluit, ze stevig vastknipt en opbergt in een plastic container van het type Tupperware. Nogmaals, zoals bij elke chemische stof in het zwembad, lees en volg altijd de aanwijzingen van het productetiket voor hantering, dosering en opslag. Gebruik slechts één speciale schep voor elk chemisch product en bewaar zwembadchemicaliën op een koele, droge en veilige locatie, weg van kinderen en huisdieren en chemisch incompatibele producten.

Bewaar bijvoorbeeld nooit zwembadontsmettingsmiddelen op basis van chloor (bijv. Als die producten chemisch zouden worden gecombineerd als gevolg van een lekkage of lekkage, zou een reactie kunnen optreden die gevaarlijk chloorgas genereert. Het bleekmiddel dat wordt aanbevolen voor zwembaden is chloor. Als u uw kleine opblaasbare zwembad niet vaak wilt legen en bijvullen, is dit een optie.

Wanneer chloor wordt toegevoegd aan opblaasbaar zwembadwater met ideale pH-waarden, doodt het de meeste ziektekiemen, waaronder E. Coli in minder dan een uur. Voor grotere opblaasbare zwembaden kunt u ontsmettingsmiddelen zoals chloortabletten gebruiken. Gebruik echter alleen chloor als uw zwembad meer dan 20 voet breed is.

Het wordt ook aanbevolen om te kiezen voor een mengsel van zwembadchloor met vrij verkrijgbare chloorbleekmiddel. Kleinere opblaasbare zwembaden hebben af en toe maar een beetje chloor nodig (controleer de stap, u hoeft zich geen zorgen te maken over de pH-waarden op kleine opblaasbare zwembaden, tenzij u dat echt wilt. De meeste opblaasbare zwembaden bestaan uit een polyvinylchloride (PVC) en rubbercomposiet dat is opgebouwd in lagen. Het regelmatig aftappen van een opblaasbaar zwembad en het een paar uur laten drogen in de zon zorgt niet alleen voor een nieuwe start als je klaar bent om het bij te vullen, maar is ook de sleutel om muggenuitbraken te voorkomen.

Voor kleinere opblaasbare zwembaden die op de een of andere manier niet worden ontsmet, wilt u het water elke 2-4 dagen afvoeren en bijvullen om te voorkomen dat bacteriën groeien die de zwemmers kunnen schaden. Dit helpt het verontreinigingsniveau op een beheersbaar niveau te houden, en het voorkomt ook het risico van scherpe teennagels die uw opblaasbare zwembad doorboren en verpesten. Een opblaasbaar zwembad gevuld met bruisend, helder water is een van de meest uitnodigende dingen die je kunt tegenkomen op een warme, zonnige dag. De afgelopen zomers heeft Dan Bailey zijn familie geholpen de hitte van Texas te verslaan door een zwembad in de achtertuin op te blazen en te vullen.

Voor grotere opblaasbare zwembaden wordt het controleren van de pH, het toevoegen van chloor en het toevoegen van CYA aanbevolen om een pH tussen 7,4 en 7,6 en een chloordeel per miljoen tussen 1 en 3 te verkrijgen. De meeste opblaasbare zwembaden hebben slechts de helft van één 3 ″ tablet per week nodig, of meerdere 1 ″ tabbladen tegelijk, onmiddellijk vervangen wanneer ze oplossen. Andere chemicaliën in grotere pools zoals pH-verhogers, reductiemiddelen, alkaliteitsverhoging en cyanuurzuur worden allemaal naast chloor gebruikt. Misschien vindt u het handig om's nachts een zwembadschok aan te brengen, zodat het vrije chloorgehalte tijd heeft om te dalen.

Ze bieden ongeveer een week lang een gestage stroom chloor aan het zwembad omdat ze na verloop van tijd langzaam oplossen. Dit is een geweldig systeem voor mensen die zich willen ontdoen van al het gedoe dat gepaard gaat met het gebruik van chloor. Als uw opblaasbare zwembad groot genoeg is, heeft het waarschijnlijk een pomp meegeleverd wanneer u koopt, of heeft het drie openingen in de voering om er een pomp aan toe te voegen. Hieronder laat ik je het stapsgewijze proces zien om chloor en chemicaliën toe te voegen aan een opblaasbaar zwembad, en enkele alternatieven als je dat liever niet doet.

.