Hoe lang gaan ingebouwde zwembaden mee?

Een goed onderhouden betonnen zwembad moet ongeveer 50 jaar of langer meegaan. En een goed gebouwd betonnen zwembad in de grond moet een leven lang meegaan. Maar de voering of afwerking van een zwembad duurt niet lang. En dus moet elke 10 tot 15 jaar een betonnen zwembad in de grond worden opgedoken.

Laten we beginnen met een bovengronds zwembad. Dit zijn de pools met de kortste levensverwachtingen. Een bovengronds hoogwaardige kwaliteit gaat over het algemeen 10-20 jaar mee. Die jaren zijn niet zonder extra kosten.

Door de jaren heen kunt u verwachten dat u de voering minstens één of twee keer vervangt, terwijl het frame 10-20 jaar meegaat. Hoe lang gaat een betonnen zwembad mee? Je kunt verwachten dat een betonnen zwembad ongeveer 25 tot 40 jaar meegaat, gemiddeld 30 jaar. De kwaliteit van constructie en onderhoud, met name het handhaven van een uitgebalanceerde zwembadchemie, zijn de variabelen die de levensduur van het zwembad het meest beïnvloeden. Voor een vergelijking met zwembaden van glasvezel en voering, zie onze blogpost Wat zijn de voor- en nadelen van vinylvoering versus glasvezel versus betonnen zwembaden in de grond?.

Het toevoegen van een zwembad aan uw achtertuin is een grote investering waarvan u hoopt dat u er jarenlang van kunt genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over aanzienlijke reparaties. Maar zoals bij de meeste andere huisverbeteringen, hangt de levensduur van uw zwembad af van verschillende factoren, zoals het materiaal waaruit het is gemaakt en hoe het is geconstrueerd. Bij het vergelijken van verschillende soorten ingegraven zwembaden, waarvan de meest voorkomende gunite, glasvezel en vinylgunite onmiskenbaar de meest duurzame en langstdurende zijn. Als ze goed zijn ontworpen en gebouwd, moeten gunite-zwembaden 100 jaar of langer meegaan.

Glasvezelzwembaden gaan daarentegen ongeveer 25 jaar mee, terwijl vinylzwembadvoeringen over het algemeen om de zes tot twaalf jaar moeten worden vervangen. Bovengrondse zwembaden gaan gemiddeld 10-20 jaar mee. Met de laagste prijs en een respectabele levensduur kan een goed onderhouden bovengronds zwembad van hoge kwaliteit een goede keuze zijn voor sommige eigenaren. Aan de andere kant gaan bovengrondse zwembadvoeringen lang niet zo lang mee als andere typen en moeten ze minstens één keer worden vervangen tijdens uw eigendom.

Een hoogwaardige, dikkere voering moet 5-8 jaar meegaan. De dunnere voering die vaak standaard wordt geleverd op bovengrondse zwembaden gaat maar 2-5 jaar mee. Als het gaat om de voering, loont het om de premiumkeuze te kopen en jezelf wat geld en werk te besparen in de komende jaren. Als het gaat om bovengrondse zwembaden, is er geen vaste levensduur.

Maar over het algemeen gaan ze niet zo lang mee als ingegraven zwembaden. Dat betekent echter niet dat ze het niet waard zijn om in te investeren. Bovengrondse zwembaden kunnen tussen de 10 en 20 jaar meegaan met de juiste zorg en onderhoud. Het kiezen van het juiste frame en ontwerp voor uw persoonlijke behoeften helpt ook de levensduur van uw zwembad te verbeteren.

Dit onderhoud moet het vervangen van de voering omvatten, die minstens eens in de 12 jaar wordt uitgevoerd. Het bovengrondse zwembadframe moet ook na 15 jaar worden vervangen. Het randmateriaal tussen het dek en de zwembadstructuur wordt coping genoemd, en dient in feite om uw zwembad te „omlijsten”. Je kunt verwachten dat de vinylvoering van een bovengronds zwembad even lang meegaat als een zwembad in de grond (ongeveer 6-12 jaar), en je moet van plan zijn de voering op dat moment te vervangen.

Deze voeringen beschermen uw zwembad tegen schade aan de buitenkant en vormen een barrière tussen de muur en het water. Correct onderhoud is ook nodig om zwembadlekken en andere kostbare storingen te voorkomen die de levensduur kunnen verkorten. Dus natuurlijk wilt u zoveel mogelijk informatie verzamelen voordat u contact opneemt met de aannemers van zwembaden in San Diego. Waterpartijen zoals watervallen, fonteinen en laminaire stralen op dek kunnen een zwembad echt laten opvallen en het ook leuker maken om te gebruiken.

Gelukkig is dat onderhoud niet moeilijk en kan het de levensverwachting van uw zwembad drastisch verbeteren. Zwembaden met stalen frame zijn gemaakt van een aantal verschillende metalen, waaronder zink, aluminium en gegalvaniseerd staal. Daarom, wanneer u een zwembad van glasvezel heeft, betaalt u slechts een kleine kosten vooraf, plus de kosten voor het onderhoud ervan zullen ook minimaal zijn. Wanneer u bij ons investeert, kunt u gerust zijn, wetende dat uw zwembad afkomstig is van een eersteklas fabrikant.

Als u de snelle wiskunde doet, moet u uw vinylvoering waarschijnlijk minstens één keer vervangen tijdens de levensduur van uw bovengrondse zwembad, en kunt u mogelijk volledig gebruik maken van twee voeringen voordat uw structuur moet worden vervangen. Omdat de structuren zo degelijk zijn, hoeft u zich meestal geen zorgen te maken over grote reparaties, zolang u maar zorgt voor het routineonderhoud dat nodig is om een zwembad goed te laten werken. .