Hoe lang gaat een opblaasbaar zwembad mee?

Meestal kunnen opblaasbare zwembaden twee tot vijf jaar meegaan, afhankelijk van hoe goed ze worden onderhouden en hoe ze worden gebruikt. Het type, het materiaal en de grootte van het zwembad hebben ook invloed op de levensduur. Intex-pools gaan tussen de 2 en 8 jaar mee, afhankelijk van het merk en model. Intex-pools met metalen frame gaan doorgaans 4 tot 8 jaar mee, terwijl de vinylpools tussen de 2 en 4 jaar meegaan.

U kunt uw Intex-zwembad langer laten meegaan door het op een betonnen pad te plaatsen en de chemicaliën te onderhouden. Dat gezegd hebbende, hoe lang kun je water achterlaten in een opblaasbaar zwembad? Is het gezond om het langer dan een dag te laten staan? We hebben wat onderzoek gedaan naar het probleem om uw gezin te helpen genieten van het zwembad en veilig te blijven. Als het gaat om bovengrondse zwembaden, is er geen vaste levensduur. Maar over het algemeen gaan ze niet zo lang mee als ingegraven zwembaden.

Dat betekent echter niet dat ze het niet waard zijn om in te investeren. Bovengrondse zwembaden kunnen tussen de 10 en 20 jaar meegaan met de juiste zorg en onderhoud. Het kiezen van het juiste frame en ontwerp voor uw persoonlijke behoeften helpt ook de levensduur van uw zwembad te verbeteren. Ja, een opblaasbaar zwembad zal het gras doden als het meer dan twee weken wordt weggelaten.

Opblaasbare zwembaden blokkeren de zon en verstikken het gras eronder. Meestal zal het gras na een dag of twee slapend worden en een bruinbruine kleur krijgen. Slapend gras kan worden gerepareerd en zal weer groeien. Dode grasvlekken moeten opnieuw worden gezaaid.

Ik 'schok' het zwembad één keer per week met een grotere dosis chloor, hoewel de fabrikant aanbeveelde het eens in de twee weken te doen, omdat algen te veel bleven groeien. Na weken verschillende oplossingen te hebben geprobeerd, heb ik de beste manieren gevonden om te voorkomen dat een opblaasbaar zwembad je gras verpest. Kleine Intex-patroonfilters bevatten 6 ′ slangen die over de rand van het zwembad kunnen worden gedrapeerd en onder water kunnen worden gehouden met enkelgewichten of een kleine zandzak. Het kopen van een opblaasbaar zwembad met meerdere, afzonderlijke luchtkamers kan helpen om die onvermijdelijke lekken te minimaliseren.

De diepte van een opblaasbaar zwembad varieert over het algemeen van slechts enkele centimeters tot ongeveer 4 voet (iets meer dan 1 meter) en de omtrek kan variëren tot ongeveer 3,5 meter (10 voet), wat rekening houdt met plaatsing. Hoewel vinyl relatief duurzaam kan zijn, is het niet ondoordringbaar, dus houd bomen, struiken of iets scherps in de buurt in de gaten dat het zwembad kan doorboren, schade kan veroorzaken of een veiligheidsrisico kan worden voor mensen die zwemmen, voegt Bailey eraan toe. Bovendien zijn ze veel eenvoudiger te installeren en is het onderhoud over het algemeen goedkoper dan een ingegraven zwembad. Het is bekend dat bovengrondse zwembaden problemen hebben met een slechte watercirculatie, wat leidt tot algenopbouw.

Zwembadwater mag niet genoeg chloor- of pH-balancerende chemicaliën bevatten om elke variëteit aan gazongras te beschadigen. Zorg ervoor dat u gedeeltelijk gebruikte zakken zwembadschokken afsluit, ze stevig vastknipt en opbergt in een plastic container van het type Tupperware. Als er een dier in is gekomen of iemand een ongeluk heeft gehad in het zwembad, kun je het beste dumpen, schoonmaken en opnieuw beginnen. Het kan ook logisch zijn als u een kleinere tuin heeft die u weer toegankelijk wilt maken zodra de warmte afsterft, of als de investering in een permanente zwembadinstallatie buiten uw budget valt.

Als u op zoek bent naar een zwembad dat zijn duurzaamheid ongeveer 10 tot 20 jaar behoudt, is het hybride ontwerp iets voor u. U kunt mijn handleidingen lezen over het aftappen van een bovengronds zwembad en het vervangen van uw zwembadfolie voor meer tips.