Hoe lang gaan plastic bovengrondse zwembaden mee?

Hoewel hars een duurdere optie is dan staal, maken de voordelen dit zeker goed. Het harde plastic is bestand tegen schade door de zon, kromtrekken en oxidatie. Misschien wel een van de beste voordelen van een harszwembad is dat het installatieproces snel en eenvoudig is. De levensduur van een harsbad is ongeveer 5 tot 10 jaar.

De gemiddelde levensduur van een bovengronds zwembad op de markt kan na ongeveer 7-15 jaar korter zijn dan u denkt. Als u echter van een kwaliteitsmerk koopt en uw zwembad goed onderhoudt, gaat het vele jaren langer mee dan dat. Je kunt tenslotte niet veel verwachten als je een stuk rommel koopt en het in de tuin laat roesten. Houd er rekening mee dat de meeste vinylvoeringen tussen 6-9 jaar meegaan, dus als u goed voor uw zwembad zorgt, verwacht dan dat u de voering tijdens de levensduur minstens één keer vervangt.

Hoe lang gaat mijn bovengrondse zwembad mee? Over het algemeen gaan bovengrondse zwembaden meestal 8 tot 10 jaar mee als u uw onderhoud hebt bijgehouden, zodat de voering niet beschadigd raakt en u in een overwegend warmer klimaat verblijft, en als het is gemaakt van vinyl in plaats van plastic, moet het lang meegaan. In tegenstelling tot zwembaden met stalen frames zijn zwembaden met harsframe minder robuust. Het harsmateriaal is bijna als plastic en kan tot tien jaar meegaan. Toch zijn deze zwembaden bestand tegen barre klimatologische omstandigheden.

Bovendien maken ze zwemervaringen leuker door een koud oppervlak te bieden. Bovengrondse zwembadvoeringen gaan in de meeste gevallen 6-10 jaar mee. De factoren die hun levensduur bepalen, zijn in wezen dezelfde als die van een ingegraven voering. Laten we beginnen met een bovengronds zwembad.

Dit zijn de zwembaden met de kortste levensverwachtingen. Een bovengronds hoge kwaliteit gaat over het algemeen 10-20 jaar mee. Die jaren zijn niet zonder extra kosten. Door de jaren heen kunt u verwachten dat u de voering minstens één of twee keer vervangt, terwijl het frame de volledige 10-20 jaar meegaat.

Als je kiest voor een vinylzwembad, houd dan de naden in de gaten, want deze zijn meestal het eerste dat slijtage vertoont. Ook zijn de zwembadwanden gemaakt van glasvezel, dat aanzienlijk sterker is dan elk ander materiaal dat wordt gebruikt bij de constructie van bovengrondse zwembaden. Die aantallen kunnen gemakkelijk oplopen tot 30-40 jaar voor het zwembad en 15-20 jaar voor de voering indien gekocht via een speciaalhandelaar. Leid een koperdraad nummer 8, een aardingsring, rond de buitenkant van het zwembad, 4 tot 6 inch onder het maaiveld en 18 tot 24 inch van de randen van het zwembad.

Het is het beste om een zwembadsysteem op basis van zout alleen te gebruiken als u een ouder zwembad heeft dat niet is behandeld met moderne chemicaliën en processen. Als er geen bubbels in de rij staan met je naden (als je een ringtop hebt), moet je zwembad nog een paar jaar meegaan. Een semi-ingegraven glasvezelzwembadinstallatie vereist een paar nieuwe stappen in het installatieproces, maar het zal zeker een optie voor u zijn als u van de look houdt of als u op oneffen terrein woont. Zoals u kunt zien, zijn voeringgaranties behoorlijk belachelijk, daarom zijn zwembadbezitters vaak ontgoocheld als ze hun voering vóór het 10-jarige merk moeten vervangen.

De waarheid is dat elk soort zwembad, of het nu glasvezel, vinyl of beton is, uit zijn gat kan opduiken en uit zijn gat kan komen. Bovengrondse zwembaden met stevige afdekkingen gaan vaak veel langer mee, omdat de extra bescherming tegen zonlicht vervaging of barsten helpt voorkomen. Enkele van de factoren die van invloed zijn op de duurzaamheid van de zwembaden zijn het zwembadtype en de klimatologische omstandigheden.