Kun je zwemmen in een opblaasbaar zwembad?

Hoewel opblaasbare zwembaden geen chloor hoeven te gebruiken, is dit een van de meest gebruikelijke manieren om zwembadwater hygiënisch en veilig te houden om in te zwemmen. Het chloor wordt gebruikt om bacteriën in het water efficiënt te doden die schadelijk kunnen zijn voor zwemmers. Grotere opblaasbare zwembaden zullen het meeste profiteren van het gebruik van chloor. Opblaasbare zwembaden kunnen vergelijkbare verdrinkingsrisico's opleveren als grotere bovengrondse of in de grond zwembaden.

Samuel merkte op dat de veiligste optie is om het opblaasbare zwembad te omringen met een hek dat minstens 4 voet hoog is met een zelfsluitende en zelfvergrendelende poort, die kan voorkomen dat jonge kinderen toegang krijgen tot het zwembad als het gevuld is met water zonder dat er iemand aanwezig is. En je moet altijd alle zwembadtreden of ladders verwijderen als het zwembad niet in gebruik is. Moet het toevoegen van een paar druppels chloor het zwembadwater niet veilig maken om te zwemmen? Het antwoord is helaas ingewikkelder dan ja of nee. Je zou kunnen denken dat je je kinderen onbeheerd kunt achterlaten in je opblaasbare kinderzwembad omdat je het maar een paar centimeter hebt gevuld.

Maar dit kan een grote vergissing zijn. Baby's en peuters zijn verdronken in slechts een centimeter water, zelfs ondiepe zwembaden vormen een risico. Als je het zwembad vult, zelfs een klein beetje, zorg er dan voor dat jij of een andere volwassene is aangewezen om actief toezicht te houden op de kinderen terwijl ze het gebruiken. Ze moeten hun volledige focus op de kinderen hebben en geen afleiding hebben tijdens het waterspel.

Dit is misschien goed nieuws voor liefhebbers van zwembaden in de achtertuin, maar een doe-het-zelf chemisch brouwsel om zwemwater te desinfecteren, moet met zorg worden uitgevoerd. Voordat je begint te denken dat je misschien beter je kinderen met de slang kunt besproeien en er een dag van kunt noemen, is het eigenlijk niet zo moeilijk om een opblaasbaar of plastic zwembad veilig te houden, op voorwaarde dat je een paar basistips volgt. Intex, een van de meest gezochte bovengrondse zwembadmerken op internet, staat bekend om het maken van betrouwbare opblaasbare zwembaden. Het regelmatig aftappen van een opblaasbaar zwembad en het een paar uur in de zon laten drogen, zorgt niet alleen voor een nieuwe start wanneer u klaar bent om het bij te vullen, maar is ook essentieel om muggenuitbraken te voorkomen.

Om anderen gezond te houden, moeten kinderen die ziek zijn van diarree of braken uit kleine opblaasbare of plastic kinderbaden en waterglijbanen blijven. Elk van de volgende opties is gemaakt van lekbestendig vinyl, meet minstens 3 voet breed en kan worden opgeblazen met behulp van een handmatige, elektrische of batterijgevoede pomp. Wanneer chloor wordt toegevoegd aan opblaasbaar zwembadwater met ideale pH-waarden, doodt het de meeste ziektekiemen, waaronder E. Het water in kleine opblaasbare of plastic zwembaden en glijbanen moet minstens dagelijks worden geleegd om de verspreiding van ziektekiemen te helpen voorkomen.

Uw opblaasbare zwembad moet op een vlak oppervlak zitten om ervoor te zorgen dat de volledige voetafdruk gelijkmatig wordt ondersteund. In tegenstelling tot zwembaden in de grond, kunnen kinderzwembaden en opblaasbare zwembaden voor volwassenen snel worden opgezet, ze zijn ook gemakkelijk op te bergen en veel goedkoper. Zie deze opblaasbare zwembaden als de perfecte reden om je favoriete strandlakens tevoorschijn te halen, je beste strandtas in te slaan met een paar benodigdheden voor warm weer (zoals je beste zonnebrandcrème in je collectie) en wat stralen op te vangen in je achtertuin. Als u op zoek bent naar een klein opblaasbaar zwembad zonder toeters en bellen, is het Intex Crystal Blue Opblaasbare Zwembad 45 inch breed wanneer het volledig is opgeblazen en is ontworpen om water 6,5 inch diep te houden, volgens het merk.

Het opblaasbare zwembad van OEVES, dat geschikt is voor kinderen van 3 jaar en ouder, wordt geleverd met een verwijderbare zonnekap die aan de zijkanten van het zwembad kan worden bevestigd. Sommige van de mooiere, volledig uitgeruste opblaasbare zwembaden zijn voorzien van een aftapplug om regelmatig aftappen en bijvullen gemakkelijker te maken.