Wat doe je in opblaasbaar zwembadwater?

Voeg voor kleine zwembaden chloor toe om het water te ontsmetten als je geen tijd hebt. De aanbevolen hoeveelheid is een kwart theelepel voor 10 liter water. Evenzo hebben middelgrote opblaasbare zwembaden ongeveer twee en een halve theelepel nodig voor 100 gallons. Je kunt dit ook na enkele weken doen om het zwembad te choqueren.

Laat het zwembad minstens één keer per week schokken. Mogelijk moet u het vaker doen als het chloorgehalte tot bijna nul daalt, of als het water besmet was met dieren of een groot aantal zwemmers. Verhoog het chloorgehalte hoog met 0,2 oz zwembadschok per 100 liter water. Je kunt ook ongeparfumeerd bleekmiddel gebruiken, met 2,0 oz per 100 liter water.

Zorg ervoor dat u gedeeltelijk gebruikte zakken zwembadschokken afsluit, ze stevig vastknipt en opbergt in een plastic container van het type Tupperware. Nogmaals, zoals bij elke zwembadchemische stof, lees en volg altijd de aanwijzingen van het productetiket voor hantering, dosering en opslag. Leer hoe je een kinderbad schoon kunt houden zonder chemicaliën te gebruiken. Een beroep doen op natuurlijk zout, bakpoeder en zelfs azijn kan helpen bij het ontsmetten en opruimen van opblaasbaar zwembadwater, met weinig moeite.

Hieronder laat ik je het stapsgewijze proces zien om chloor en chemicaliën toe te voegen aan een opblaasbaar zwembad, en enkele alternatieven als je dat liever niet doet. Het gebruik van huishoudelijke ingrediënten en nietjes in de voorraadkast zoals zout, azijn en zuiveringszout zijn geweldige manieren om de opblaasbare zelf te ontsmetten om het water schoon te houden en klaar om in te spatten. Om anderen gezond te houden, moeten kinderen die ziek zijn van diarree of braken uit kleine opblaasbare of plastic kinderbaden en waterglijbanen blijven. Toen ik eerder vandaag de hoes uitdeed, voelde het water en rond de zijkanten van het zwembad een slijmerig gevoel, en een beetje een muffe geur, en een dunne laag zichtbaar donker slijmerig spul op de zwembadvloer.

Deze zwembaden zijn kleiner, en hoewel ze meestal geen filter hebben, is het schoonmaken van een kinderzwembad gemakkelijker, vooral dankzij de grootte. Het is vooral handig als je zonbeschermingssprays of lotions op je kinderen aanbrengt voordat je ze in het zwembad laat springen. Maar aan de andere kant wil niemand explosieve diarree of schreeuwende oorpijn in het huishouden riskeren, dus het is waarschijnlijk een goed idee om te doen wat je kunt om een veilig zwembad te onderhouden voor iedereen die erin zwemt. Je hebt een kleine testkit of teststrips nodig, zodat je de pH-waarde in het zwembadwater van je kinderen kunt testen en handhaven, dat van nature kan stijgen alleen door regelmatig zwembadgebruik', zegt Davy Merino, auteur bij InTheSwim Pool blog (opent in nieuw tabblad).

Eerst en vooral helpen ze puin buiten te houden en kunnen ze helpen dieren ervan te weerhouden met het zwembadwater te knoeien. Deze Aqua Chem Sanitizer Chlorinating Granules zijn 55% chloor en geformuleerd voor kleine zwembaden met een capaciteit tussen 200 en 1.000 gallons. Dus, wat is een „klein opblaasbaar of plastic zwembad, en wat wordt beschouwd als een „groter opblaasbaar of plastic zwembad? Moet je dit filterbedrijf apart kopen, of is een „groter opblaasbaar zwembad” met een filter al ingebouwd, en daarom oké om te desinfecteren met chemicaliën?. Kleine opblaasbare kinderbaden (ongeveer 3 - 5 voet in diameter) kunnen zonder extra behandeling worden gebruikt en na gebruik dagelijks worden geleegd.

Wanneer u het zwembad vult, schokt u het water tot een zeer hoog niveau en voegt u 4-5 oz Cal Hypo chloorzwembadschok toe, per 1000 liter zwembadwater, om het chloorniveau op bijna 30 ppm te brengen. Je kunt ook takken kappen die over het gebied hangen waar je het zwembad neerzet om te voorkomen dat bladeren van bovenaf erin vallen.