Hoe lang kun je water achterlaten in een opblaasbaar zwembad zonder chloor?

Voor de meeste opblaasbare zwembaden of plastic kinderzwembaden volgens de hierboven genoemde richtlijnen, moet het water minimaal om de twee weken worden ververst. Als je geen chloor toevoegt om bacteriën te doden, laat je het zwembad om de dag weglopen. Stilstaand water zonder chloor kan in slechts 24-48 uur ongezond water worden. Zelfs als alle juiste voorzorgsmaatregelen zijn genomen voorafgaand aan de zwemsessie van uw kind, is het nog steeds nodig om het water in uw kinderbad na elk gebruik uit te schakelen.

Nadat je zwembad leeg is, Dr. Orr zegt om het volledig schoon te maken, te laten drogen en dan minstens vier uur in de zon te zetten voordat je het opnieuw gebruikt. U kunt zelfs weken achter elkaar hetzelfde water laten staan. Dit komt omdat een succesvol behandelplan die vervelende ziektekiemen kan bestrijden, alsof je een zwembad in de grond had.

Dus als je een kleiner opblaasbaar waterbad in de achtertuin hebt, kun je het een dag of twee bewaren. Of je kunt hem gewoon legen na gebruik. Als het moeilijk is om het water na gebruik te hanteren, moet u gewoon wat chemicaliën gebruiken en deze langer gebruiken. Elke 10 tot 14 dagen is goed.

Maar andere uitzonderingen zullen je dwingen om het water vaak te verversen. Bijvoorbeeld, voor zwembaden die u niet reinigt met bleekmiddel om ziektekiemen en bacteriën te doden, voert u het zwembad dagelijks af. De veiligste tijd om het zwembad te gebruiken na ontsmetting met chloor is wanneer de niveaus vijf ppm zijn. Het bereikt daar ongeveer 24 uur na het proces.

Hoe lang kun je water achterlaten in het opblaasbare zwembad? Voor kleine opblaasbare zwembaden, ververs dagelijks het water. Grotere opblaasbare zwembaden met onbehandeld water moeten direct na elk gebruik worden afgetapt. Ondertussen kunnen grote opblaasbare zwembaden met behandeld water nog enkele weken worden gebruikt. Ik zou het een keer per week laten leeglopen of nadat je dingen erin begint te zien zweven.

Nee, opblaasbare zwembaden hebben geen chloor nodig om schoon te worden gehouden en veilig te gebruiken. Er zijn alternatieve manieren om zwembadwater schoon te houden zonder chloor nodig te hebben. Chloor is echter de meest gebruikelijke manier om eigenaren van zwembaden hun water vrij te houden van schadelijke bacteriën. Het wordt aanbevolen om chloor te gebruiken in deze grotere opblaasbare zwembaden vanwege RWI's of recreatieve waterziekten.

Kleinere opblaasbare zwembaden hebben af en toe maar een beetje chloor nodig (controleer de stap, u hoeft zich geen zorgen te maken over de pH-waarden op kleine opblaasbare zwembaden, tenzij u dat echt wilt. Als u in veilig zwembadwater wilt zwemmen, zorg er dan voor dat u uw opblaasbare zwembaden voor en na gebruik goed schoonmaakt. Een ander ding is om alle kinderen uit het water te halen en vervolgens het water meteen uit het opblaasbare zwembad af te tappen wanneer iemand per ongeluk heeft gepoept of geplast. Deze komen niet erg vaak voor, werken niet voor opblaasbare zwembaden en kunnen vrij duur zijn, maar het is sowieso een cool idee.

Bij het opzetten van een opblaasbaar zwembad, vooral voor kinderen, is het noodzakelijk om er speciaal voor te zorgen. Hier is een lijst met chemicaliën die kunnen helpen uw zwembadwater in balans te houden en het chloor effectief te laten werken. Opblaasbare zwembaden hebben misschien geen chloor nodig, maar omdat het een van de meest voorkomende manieren is om zwembadwater veilig en hygiënisch te houden om in te zwemmen, gebruiken velen deze chemische stof. Omdat kinderzwembaden geen pompen hebben en je een paar emmers water niet met chloor kunt behandelen, kun je al te lang een stagnerende, moerassige puinhoop krijgen.

Hieronder laat ik je het stapsgewijze proces zien om chloor en chemicaliën toe te voegen aan een opblaasbaar zwembad, en enkele alternatieven als je dat liever niet doet. Als u echter niet de voorkeur geeft aan deze methode, zijn andere manieren om het zwembadwater in uw opblaasbare schoon te houden door het zwembad regelmatig bij te vullen of door een zoutwatersysteem te gebruiken dat zowel duurder is dan chloor. Om te voorkomen dat u door de ramp heen gaat, moet u het water in uw opblaasbare zwembad regelmatig verversen en reinigen voor en na gebruik. Een breed scala aan gezondheidsrisico's houdt verband met stilstaand water, vooral dat het een broedplaats kan zijn voor bacteriën en insecten zoals muggen.

Eerlijk gezegd wil je vooral op zoek zijn naar muggenlarven, omdat ze de neiging hebben om te groeien in stilstaande watermassa's (zelfs zo klein als een emmer). .