Hoe houd je een opblaasbaar zwembadwater schoon?

Hoe opblaasbaar zwembad te houden Water Clean1 Bedek het zwembad wanneer het niet in gebruik is, 2 Schuim vuil en laat van het oppervlak, 3 Stofzuig de bodem van het zwembad, 4 Laat een olie-absorberende spons in het water, 5 Gebruik chloorlipjes en een dispenser in grotere zwembaden, 6 Zet een voetwasstation in de buurt van het zwembad. Chloor is ook geen garantie dat uw water 100% veilig is voor gebruik. Dat komt omdat er hardnekkige bacteriën zijn die zullen overleven in chloorwater. Zelfs als u de juiste hoeveelheid behandeling gebruikt zonder back-up, bent u onveilig.

Introduceer dus het geschikte algicide om te helpen bij het bestrijden van dergelijke ziektekiemen. Voeg voor kleine zwembaden chloor toe om het water te ontsmetten als je geen tijd hebt. De aanbevolen hoeveelheid is een kwart theelepel voor 10 liter water. Evenzo hebben middelgrote opblaasbare zwembaden ongeveer twee en een halve theelepel nodig voor 100 gallons.

Je kunt dit ook na enkele weken doen om het zwembad te choqueren. De standaardmeting is een kwart theelepel voor 10 gallons. Volg bovendien de richtlijnen van de fabrikant in de handleiding. Elke 10 tot 14 dagen is goed.

Maar andere uitzonderingen zullen je dwingen om het water vaak te verversen. Bijvoorbeeld, voor zwembaden die u niet reinigt met bleekmiddel om ziektekiemen en bacteriën te doden, voert u het zwembad dagelijks af. De veiligste tijd om het zwembad te gebruiken na ontsmetting met chloor is wanneer de niveaus vijf ppm zijn. Het bereikt daar ongeveer 24 uur na het proces.

Een van de gemakkelijkste manieren om een schoon en gezond zwembad te garanderen, is door elke dag voldoende circulatie en filtratie te garanderen. Dit kan alleen worden bereikt met behulp van een zwembadfilter. Filters helpen bij het verwijderen van fijn vuil dat niet kan worden verwijderd door skimmernetten of dat kan worden gemist door zwembadstofzuigers. Als uw water vastzit met verontreinigingen, kan uw ontsmettingsmiddel niet efficiënt werken.

Opblaasbare zwembaden worden meestal niet verkocht met filters, maar dat betekent niet dat je er geen kunt gebruiken. Kleine Intex-patroonfilters bevatten slangen van 6 ′ die over de rand van het zwembad kunnen worden gedrapeerd en onder water kunnen worden gehouden met enkelgewichten of een kleine zandzak. Gebruik het zwembad niet tijdens het gebruik van de filterpomp om te voorkomen dat de zuignap op de inlaatslang wordt bekneld. Als je de voorkeur geeft aan het echte werk, zal deze HydroTools zwembadskimmer het goed doen.

Het heeft een aluminium handvat dat tot 12 voet telescopen is, wat overdreven lijkt voor een kinderzwembad, maar de kinderen zullen daar waarschijnlijk van genieten. Deze baby pakt kleinere spullen op, zoals het zand en gruis dat je van de zwembadvloer afschrikt. Grondig verward zocht ik naar „kinderzwembaden” op Amazon en doorzocht de eerste drie pagina's met resultaten. Het kleinste „kinderbad” was 32 inch in diameter en acht centimeter diep, met een capaciteit van 45 gallons.

Het grootste rechthoekige „kinderzwembad” dat ik vond was iets meer dan 10 voet lang, zes voet breed en 20 inch diep, voor een totale capaciteit van 350 gallons. De overgrote meerderheid bevond zich tussen die twee uitersten. Een capaciteit van 200 tot 4.000 gallons Zijkanten niet langer dan 15 voet breed of in diameter Een gestabiliseerde vorm van chloor die 55% tot 62% actieve sterkte is. De chemische naam die u hier zoekt, is ofwel natriumdichloorisocyanuraat of natriumdichloor-s-triazine-trione.

Deze Aqua Chem Sanitizer Chlorinating Granules zijn 55% chloor en geformuleerd voor kleine zwembaden met een capaciteit tussen 200 en 1.000 gallons. Een doos borax, die je kunt vinden in het gangpad van het wasmiddel van de supermarkt. Het enige merk dat ik ooit heb gezien is 20 Mule Team. Borax is niet giftig in normale, dagelijkse hoeveelheden.

Voor het hoogst mogelijke veiligheidsniveau, leeg het zwembad eenmaal per week en volg dan hetzelfde chemische protocol, te beginnen met het bleekmiddel en borax, volgend met het algicide, en gebruik het chloor wanneer het niveau onder 2,0 daalt. Ik weet zeker dat ik waarschijnlijk die envelop ga duwen, vooral als het water ziet er nog steeds schoon uit, maar het is een goede vuistregel om te volgen. Nee, opblaasbare zwembaden hebben geen chloor nodig om schoon te worden gehouden en veilig te gebruiken. Er zijn alternatieve manieren om zwembadwater schoon te houden zonder chloor nodig te hebben.

Chloor is echter de meest gebruikelijke manier om eigenaren van zwembaden hun water vrij te houden van schadelijke bacteriën. Om een opblaasbaar zwembad schoon te maken, moet u het water aftappen, de voering schrobben met een reinigingsoplossing en om de paar dagen bijvullen. Meestal hoeven grotere opblaasbare zwembaden niet te worden afgetapt. In plaats daarvan reinigt u het water en brengt u de pH regelmatig in evenwicht met chemicaliën zoals chloor en pH-balancers.

Gelukkig kunt u voorkomen dat u agressieve reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel gebruikt om uw opblaasbare zwembad schoon te maken. Het gebruik van huishoudelijke ingrediënten en nietjes in de voorraadkast zoals zout, azijn en zuiveringszout zijn geweldige manieren om de opblaasbare zelf te ontsmetten om het water schoon te houden en klaar om in te spatten. Hier is een vrij lange video over zwembadonderhoud, maar het is zeer grondig en toont een complete wekelijkse onderhoudsroutine. Skimmernetten zijn er in vele soorten en maten waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van de diepte en grootte van uw opblaasbaar zwembad.

Bezoek mijn artikel over de behandeling van opblaasbare zwembadwaterbehandeling voor een stapsgewijze handleiding over hoe u uw zwembadwater de hele zomer schoon en hygiënisch kunt houden. Het alternatief is een zoutwatersysteem, of het regelmatig bijvullen van het zwembad, die beide een stuk duurder zijn dan het gebruik van chloor. Het maakt niet uit of je moet weten hoe je een kinderbad schoon kunt houden zonder chemicaliën of hoe je dat moet doen met een zwembad op ware grootte voor volwassenen, de methoden zullen in principe hetzelfde zijn. U kunt ook het skimmernet samen met de zwembadstofzuiger gebruiken om het vuil dat naar de oppervlakte drijft eruit te scheppen.

Zorg ervoor dat u gedeeltelijk gebruikte zakken zwembadschokken afsluit, ze stevig vastknipt en opbergt in een plastic container van het type Tupperware. Het wordt aanbevolen om uw zwembad om de paar weken te schokken, afhankelijk van hoe vaak u het gebruikt en de temperatuur. Je hebt een kleine testkit of teststrips nodig, zodat je de pH-waarde in het zwembadwater van je kinderen kunt testen en handhaven, dat van nature kan stijgen alleen door regelmatig zwembadgebruik. U hoeft niet naar een speciaalzaak te gaan om deze tabbladen te kopen - Clearwater's CH0019 multifunctionele chloortabletten van 1 kg hebben een beoordeling van 4,5 sterren op Amazon (wordt geopend in een nieuw tabblad).

Als u geen chloortabletten heeft, is het bleekmiddel dat u in huis heeft veilig te gebruiken voor noodwaterdesinfectie. Het is belangrijk om het peuterbad te laten drogen voordat u het inpakt om te voorkomen dat schimmel groeit als gevolg van vochtig blijven. Bij het toevoegen van chloor aan een opblaasbaar zwembad ligt de typische hoeveelheid tussen 1 en 3 PPM (delen per miljoen). Mogelijk moet u een paar spoelcycli uitvoeren, het doel is om al het bleekmiddel of reinigingsoplossing uit het zwembad te verwijderen voordat u het opnieuw vult.

Als je een groot opblaasbaar zwembad met een pomp hebt, hoef je het water misschien alleen goed te behandelen om het zwembad schoon te krijgen. .