Hoe lang gaan plastic zwembaden mee?

Vinyl voering Deze zwembaden zijn aanpasbaar en hebben lagere kosten vooraf. Het nadeel hierbij is dat de voeringen doorgaans om de 10-12 jaar moeten worden vervangen. Zodra de voering is vervangen, is uw zwembad nog 10 jaar goed om te gaan, maar er zullen altijd terugkerende kosten zijn bij dit type zwembad. Als het gaat om bovengrondse zwembaden, is er geen vaste levensduur.

Maar over het algemeen gaan ze niet zo lang mee als ingegraven zwembaden. Dat betekent echter niet dat ze het niet waard zijn om in te investeren. Bovengrondse zwembaden kunnen tussen de 10 en 20 jaar meegaan met de juiste zorg en onderhoud. Het kiezen van het juiste frame en ontwerp voor uw persoonlijke behoeften helpt ook de levensduur van uw zwembad te verbeteren.

Bovengrondse zwembadvoeringen gaan in de meeste gevallen 6-10 jaar mee. De factoren die hun levensduur bepalen, zijn in wezen dezelfde als die van een ingegraven voering. Een bovengronds zwembad is verreweg de minst dure optie voor een zwembad. Kinderen zijn er dol op, en ingebouwde opties voor hekwerk en vergrendelingspoort maken ze veilig zolang een volwassene ze bewaakt.

Het grootste nadeel van een bovengronds zwembad is dat het over het algemeen geen waarde toevoegt aan uw woning. De gemiddelde levensduur van een bovengronds zwembad op de markt kan na ongeveer 7-15 jaar korter zijn dan u denkt. Als u echter van een kwaliteitsmerk koopt en uw zwembad goed onderhoudt, gaat het vele jaren langer mee dan dat. Je kunt tenslotte niet veel verwachten als je een stuk rommel koopt en het in de tuin laat roesten.

Houd er rekening mee dat de meeste vinylvoeringen tussen 6-9 jaar meegaan, dus als u goed voor uw zwembad zorgt, verwacht dan dat u de voering tijdens de levensduur minstens één keer vervangt. Bovengrondse zwembaden van Intex moeten tot acht jaar meegaan, maar uw onderhoudsschema heeft een directe invloed op hun levensduur. Over het algemeen gaan bovengrondse zwembaden niet zo lang mee als in de grond gelegen zwembaden, omdat zowel de voering als de structuur in de loop van de tijd moeten worden vervangen. Meestal voorkomend in zwembaden met stalen frame, kan roest de structurele integriteit van de muren beschadigen, waardoor uw zwembad kan instorten.

Plastic folie is absoluut het slechtste materiaal om tijdens de installatie onder een bovengronds zwembad te plaatsen. Zoals u kunt zien, zijn voeringgaranties behoorlijk belachelijk, daarom zijn zwembadbezitters vaak ontgoocheld als ze hun voering vóór het 10-jarige merk moeten vervangen. Correct onderhoud is ook nodig om zwembadlekken en andere kostbare storingen te voorkomen die de levensduur kunnen verkorten. Veel zwembaden met stalen frame zijn semi-permanent, omdat ze moeizaam zijn om neer te halen en moeilijk op te bergen zijn.

Zoals de naam al aangeeft, is een hybride pool een mix van een frame van hars en staal, waarbij de beste delen van beide ontwerpen worden gecombineerd. Dit helpt ervoor te zorgen dat uw investering in vinyl ingegraven zwembadvoering net zo lang meegaat als u uw steentje bijdraagt. U moet echter voorkomen dat dekzeilen en dekens onder het zwembad worden geplaatst, omdat ze bedekt raken met schimmels en schimmels (ze beschermen de voering ook niet langer dan een jaar). Vergelijk dit met bijvoorbeeld een gunite-zwembad dat na verloop van tijd een duurdere en tijdrovende resurfacing vereist als gevolg van storingen, enz.

Leid een nummer 8 koperdraad, een aardingsring, rond de buitenkant van het zwembad, 4 tot 6 inch onder het maaiveld en 18 tot 24 inch van de randen van het zwembad. Het gladde oppervlak van vinyl maakt het ook moeilijker voor verontreinigingen zoals algen om vast te houden en grote schade aan te richten aan uw zwembad. Veel pompen moeten op het zwembadapparatuurkussen worden gemonteerd als ze in een aardbevingsgevoelig gebied zijn geïnstalleerd.