Hoe lang gaan opblaasbare zwembaden mee?

Meestal kunnen opblaasbare zwembaden twee tot vijf jaar meegaan, afhankelijk van hoe goed ze worden onderhouden en hoe ze worden gebruikt. Het type, het materiaal en de grootte van het zwembad hebben ook invloed op de levensduur. Intex-pools gaan tussen de 2 en 8 jaar mee, afhankelijk van het merk en model. Intex-pools met metalen frame gaan doorgaans 4 tot 8 jaar mee, terwijl de vinylpools tussen de 2 en 4 jaar meegaan.

U kunt uw Intex-zwembad langer laten meegaan door het op een betonnen pad te plaatsen en de chemicaliën te onderhouden. Intex-zwembaden met zachte zijde kunnen ongeveer een tot drie jaar meegaan, terwijl sterkere, duurdere zwembaden van metalen frames tot tien jaar nuttig kunnen blijven. Het kiezen van het juiste bovengrondse zwembad hangt af van uw budget en hoe lang u van plan bent om een zwembad in de buurt te hebben. Als het warm weer is, heb je een manier nodig om met je gezin af te koelen terwijl je thuis blijft.

De beste manier om dat te doen als je geen zwembad in de achtertuin hebt, is door een opblaasbaar zwembad te kopen. Een opblaasbaar zwembad gaat twee jaar mee als het consequent wordt gebruikt of vijf jaar als het seizoensgebonden wordt gebruikt. Het kan zelfs tien jaar duren, op voorwaarde dat je het eenmaal in een blauwe maan naar buiten brengt. Omdat deze zwembaden gemakkelijker te verkrijgen en „te monteren zijn, vinden mensen hun korte levensduur niet erg.

Het water in de meeste opblaasbare zwembaden moet elke twee weken worden ververst. Voeg geen chloor toe aan het zwembad als je geen bacteriën wilt doden. Het water kan binnen 48 uur slecht worden als het niet gechloreerd is. Als het gaat om bovengrondse zwembaden, is er geen vaste levensduur.

Maar over het algemeen gaan ze niet zo lang mee als ingegraven zwembaden. Dat betekent echter niet dat ze het niet waard zijn om in te investeren. Bovengrondse zwembaden kunnen tussen de 10 en 20 jaar meegaan met de juiste zorg en onderhoud. Het kiezen van het juiste frame en ontwerp voor uw persoonlijke behoeften helpt ook de levensduur van uw zwembad te verbeteren.

Op deze manier kunt u ook de servicetijd van uw zwembadpomp verkorten, omdat u weet dat het water in uw zwembad ongerept is. Dit zijn belangrijke overwegingen om in gedachten te houden als u besluit om deze zomer een opblaasbaar zwembad voor de kinderen te hebben, en u anderen die niet in uw huishouden wonen, toestaat om langs te komen en het zwembad te gebruiken. Elke dag het filtersysteem inschakelen om ervoor te zorgen dat het water in het zwembad volledig wordt vervangen, is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw zwembad brandschoon is. Bovengrondse zwembaden van Intex moeten tot acht jaar meegaan, maar uw onderhoudsschema heeft een directe invloed op hun levensduur.

De afgelopen zomers heeft Dan Bailey zijn familie geholpen de hitte van Texas te verslaan door een zwembad in de achtertuin op te blazen en te vullen. Als u van plan bent om op tijd voor de zomer een bovengronds zwembad te kopen, dan zijn de volgende secties iets voor u. Sommige zwembadfabrikanten verzinken hun staal met jassen van hogere kwaliteit, waardoor hun stalen zwembaden twee keer zo lang meegaan. Misschien wilt u uw opblaasbare zwembad niet dag na dag aftappen, schoonmaken en bijvullen.

Ook wel Intex Prism Pools genoemd, biedt de fabrikant zwembaden met metalen frame waarmee u kunt genieten van een groter zwemgedeelte en een aanzienlijk langere levensduur van het zwembad van ongeveer 10 jaar. Als er een dier in is gekomen of iemand een ongeluk heeft gehad in het zwembad, kun je het beste dumpen, schoonmaken en opnieuw beginnen. De stevigere samenstelling van prismazwembaden maakt het mogelijk om meer dan 4000 gallons (15141,65 liter) water in hun 20ft x 10 ft x 4 ft (6,09 m x 3,05 m x 1,22 m) variant te pompen. Omdat het filter verontreinigingen uitwerkt, zorgt het ontsmetten van uw zwembad er daarna voor dat het water wordt gedesinfecteerd.

Het is niet veilig om het zwembad's nachts vol te laten vanwege het risico op door water overgedragen ziekten en het risico om verdronken te worden. Investeren in een zwembad voor uw eigendom is een aanzienlijke investering, dus u wilt er zeker van zijn dat u alle ins en outs kent van het bezitten van een bovengronds zwembad. Bij mild weer moet dit worden gedaan zodat het zwembadoppervlak geen risico loopt door zon en hitte. Toch is er een groot risico dat deze poelen een broedplaats worden voor bacteriën, ziektekiemen en insecten.